Total Pageviews

Wednesday, December 14, 2011

wali band-my edition

Dear Cik Yan,


here's something for you..hihi



video

Friday, September 9, 2011

for my cik yan..=)



new toys in da hauuuseee..!



i've been practicing a lot lately....before pegi keje..

tetibe balik rumah time rehat tngahri..

and of course at night..till late at night..



and all for the sake of playing for her during our first anniversary..

but pity..x sempat..hehe..anyway

next time maybe..hehe






Tuesday, August 9, 2011

Malaysia Oh Malayisa


MAS VS Singapore


dah semangat dah ni..

apekan daye kalah,

Friday, May 6, 2011

wiken

It Saturday..its holiday!

So, where to today??

Wednesday, May 4, 2011

Kepincangan sistem kehakiman adalh penyebab utama..'Eh! apebende aku mengarut ni!

ya, sedari dulu aq mengerti bahawa aq memang x mampu kalau nak diajak mengulas isu2 terkini,isu2 politik dan keperwiraan tanah air, dan aq juga memnang x pernah mengerti bilamana orng bertikam lidah, perut dan jugak leher dalam memperjuangkan ketuanan MEREKA!..bukan bangsa kerna pendapat sampah ku yakin bangsa sudah tiada dalam kamus idup mereka, yang ada bila manusia berbicara adalah untuk membuktikan yang mereka lagi superior dari bangsa laen, dan Kamu! ya! [aku ke??] adalah bangsa berfikiran jumud dan tidak selari dengan perjuangan kami, dan Kamu!!..[Eh, Aq lagi ke??]sewajarnya melontarkan pemikiran sampahmu pada pendikir2 lagu cinta dan asamara, buat dodoian di malam hari, kamu tidak layak dalam pentas perjuangan,kerna kamu ternyata bukan ahlinya
Aq sedari dulu yakin, pendapat yang aq utarakan mungkin dianggap sampah bagi sesetengah golongan masyarakat yang mementingkan idea2 bernas dari tembolok mereka sahaja, bukan dr akal, dr tembolok, kerna akal x tidak kenyang dengan wang ringgit, tapi tembolok Ya!!..haha,walaupon aq tidak pernah tahu wujudnya perkataan tembolok kerna Cikgu bahasaku x pernah mengajar akan wujudnya perkataan sedemikian hatta di dalam mana2 simpulan, ikatan mahupon cantuman bahasa sekalipon,
Sewajar-wajarnya kita, apabila menegaskan isu2 keprihatinan sosial, dan usaha sama, mengembleng tenaga, cita2 dan kebersamaan dalam perjuangan, haruslah dalam apa jua cara sekalipun membuang rasa kepentingan diri sendiri dan mencedok keuntungan yang x sepatutnya, heh! dahla bongok, makan rasuah la plak, dan kerana itu, pendpat sampahku ketika menilik dalam kerangka jaring sosialis dan kapitalis bumi seringkali aq menemukan jawapan yang tidak seiring dengan jalinan wadah perjuangan mereka, kau sebut, kau lihat..ehh! kau pon buatt!


Cukup aq sekadar menyebut perihal dalam benakku sendiri, kau x perlu tahu isu2 sampah yang aq fikirkan.

Monday, May 2, 2011

dah kalo sume nak kawen, bile turn aq plaknye!

memnag sekarang ni dah masuk fasa perkahwinan utk budak2 sebaya ngan aq..

tapi mostly perempuan la, laki cm kiteorng ni rase mude lagi..hehe, "to me, 24years bleh je nak kawen, xde sape melarang, , tapi yela, memnag dikategorikan awal la jugak kut..bagi mase nak berbakti pada ibubapa ngan adik2 dulu sebelum nak bina family sendiri," ujarku dengan yakin dalam mengutarakan pendapat yang terkurung dalam benak ni.ok, mukaddimah isu nikah kawen je tadi, nak tunggu majlis sendri lambat lagi, kurang2 setahun 2 lagi..last wiken sempat ke majlis kawen member di Tangkak, xla jauh sangat kalo dr kl la, dah kalo aq ngan Cik Yan nak menapak dr temerloh pagi2 bute tu agak terasa la kejauhannya, haha,Konvoi kiteorng x ramai, 2 biji kete je, pergi berenam, car pool je ngan member, ikut highway trus sampai je tmpatnye, xla susah ngat..sempat jumpe member2 seSemsas kat sane,tapi x ramai sgt kutnye..xpela yang penting ade nak meraikan hari bahagie orng..hehe,

Sempat menyantap durian jementah otw balik kl



Lepak kat alamanda


Funny thing is, sume orng sakit perut kut pas keesokkan arinye, nedi sorng je x kene, kebal la plak!

Sunday, April 17, 2011

Dinar!!




Setelah sekian lame membuat kalkulation dan timbang kire dari segenap aspek..dan jugak selepas berjaye diyakinkan dengan charenye..dengan teknik2 pelawaan MLM peringkat tertinggi, make berjaye jugak aq melaksanakan salah satu dr azam tahun 2011 ni which is..menyimpan emas!!..hehe, x sampai kategori investment lagi ni..sebb baru beli 1 dinar wang emas..tahniah pade sahabt merangkap konduktor emas saudara hairul nazmi saleh kerana berjaya mengepow beriban2 wanng ringgit dlm mase semalaman sahaja di No.14 jalan USJ 12, Subang Jaya ini,,hehehe..

InsyAllah..ni peringkat permulaan, bulan depan ingat nak beli lagi, maybe tambah 1 dinar jela lagi, Selen investment, berkira2 jugak nak dijadikan mas khawen/hantaran nt ni, antar 12 keping dinar emas dah bnyak gle ni..huhu..xleh2, nanti senyum melebar je Cik Etrie Yanthie ni,


2 snapshot dinar pertamaku utk tatapan semua, hehe, aq x pandai sagt ilmu emas ni, x study lagi cmne dari sudut investment, tapi aq yakin dengan emas, dlm paper aritu pon ade kuar harge emas akan naek melambung2..1 dinar ni pon aq ase dah 680 x silap..so, melaburla ngan emas jugak ek kawang2 ku..