Total Pageviews

Wednesday, December 14, 2011

wali band-my edition

Dear Cik Yan,


here's something for you..hihi



video

Friday, September 9, 2011

for my cik yan..=)



new toys in da hauuuseee..!



i've been practicing a lot lately....before pegi keje..

tetibe balik rumah time rehat tngahri..

and of course at night..till late at night..



and all for the sake of playing for her during our first anniversary..

but pity..x sempat..hehe..anyway

next time maybe..hehe






Tuesday, August 9, 2011

Malaysia Oh Malayisa


MAS VS Singapore


dah semangat dah ni..

apekan daye kalah,

Friday, May 6, 2011

wiken

It Saturday..its holiday!

So, where to today??

Wednesday, May 4, 2011

Kepincangan sistem kehakiman adalh penyebab utama..'Eh! apebende aku mengarut ni!

ya, sedari dulu aq mengerti bahawa aq memang x mampu kalau nak diajak mengulas isu2 terkini,isu2 politik dan keperwiraan tanah air, dan aq juga memnang x pernah mengerti bilamana orng bertikam lidah, perut dan jugak leher dalam memperjuangkan ketuanan MEREKA!..bukan bangsa kerna pendapat sampah ku yakin bangsa sudah tiada dalam kamus idup mereka, yang ada bila manusia berbicara adalah untuk membuktikan yang mereka lagi superior dari bangsa laen, dan Kamu! ya! [aku ke??] adalah bangsa berfikiran jumud dan tidak selari dengan perjuangan kami, dan Kamu!!..[Eh, Aq lagi ke??]sewajarnya melontarkan pemikiran sampahmu pada pendikir2 lagu cinta dan asamara, buat dodoian di malam hari, kamu tidak layak dalam pentas perjuangan,kerna kamu ternyata bukan ahlinya
Aq sedari dulu yakin, pendapat yang aq utarakan mungkin dianggap sampah bagi sesetengah golongan masyarakat yang mementingkan idea2 bernas dari tembolok mereka sahaja, bukan dr akal, dr tembolok, kerna akal x tidak kenyang dengan wang ringgit, tapi tembolok Ya!!..haha,walaupon aq tidak pernah tahu wujudnya perkataan tembolok kerna Cikgu bahasaku x pernah mengajar akan wujudnya perkataan sedemikian hatta di dalam mana2 simpulan, ikatan mahupon cantuman bahasa sekalipon,
Sewajar-wajarnya kita, apabila menegaskan isu2 keprihatinan sosial, dan usaha sama, mengembleng tenaga, cita2 dan kebersamaan dalam perjuangan, haruslah dalam apa jua cara sekalipun membuang rasa kepentingan diri sendiri dan mencedok keuntungan yang x sepatutnya, heh! dahla bongok, makan rasuah la plak, dan kerana itu, pendpat sampahku ketika menilik dalam kerangka jaring sosialis dan kapitalis bumi seringkali aq menemukan jawapan yang tidak seiring dengan jalinan wadah perjuangan mereka, kau sebut, kau lihat..ehh! kau pon buatt!


Cukup aq sekadar menyebut perihal dalam benakku sendiri, kau x perlu tahu isu2 sampah yang aq fikirkan.

Monday, May 2, 2011

dah kalo sume nak kawen, bile turn aq plaknye!

memnag sekarang ni dah masuk fasa perkahwinan utk budak2 sebaya ngan aq..

tapi mostly perempuan la, laki cm kiteorng ni rase mude lagi..hehe, "to me, 24years bleh je nak kawen, xde sape melarang, , tapi yela, memnag dikategorikan awal la jugak kut..bagi mase nak berbakti pada ibubapa ngan adik2 dulu sebelum nak bina family sendiri," ujarku dengan yakin dalam mengutarakan pendapat yang terkurung dalam benak ni.ok, mukaddimah isu nikah kawen je tadi, nak tunggu majlis sendri lambat lagi, kurang2 setahun 2 lagi..last wiken sempat ke majlis kawen member di Tangkak, xla jauh sangat kalo dr kl la, dah kalo aq ngan Cik Yan nak menapak dr temerloh pagi2 bute tu agak terasa la kejauhannya, haha,Konvoi kiteorng x ramai, 2 biji kete je, pergi berenam, car pool je ngan member, ikut highway trus sampai je tmpatnye, xla susah ngat..sempat jumpe member2 seSemsas kat sane,tapi x ramai sgt kutnye..xpela yang penting ade nak meraikan hari bahagie orng..hehe,

Sempat menyantap durian jementah otw balik kl



Lepak kat alamanda


Funny thing is, sume orng sakit perut kut pas keesokkan arinye, nedi sorng je x kene, kebal la plak!

Sunday, April 17, 2011

Dinar!!




Setelah sekian lame membuat kalkulation dan timbang kire dari segenap aspek..dan jugak selepas berjaye diyakinkan dengan charenye..dengan teknik2 pelawaan MLM peringkat tertinggi, make berjaye jugak aq melaksanakan salah satu dr azam tahun 2011 ni which is..menyimpan emas!!..hehe, x sampai kategori investment lagi ni..sebb baru beli 1 dinar wang emas..tahniah pade sahabt merangkap konduktor emas saudara hairul nazmi saleh kerana berjaya mengepow beriban2 wanng ringgit dlm mase semalaman sahaja di No.14 jalan USJ 12, Subang Jaya ini,,hehehe..

InsyAllah..ni peringkat permulaan, bulan depan ingat nak beli lagi, maybe tambah 1 dinar jela lagi, Selen investment, berkira2 jugak nak dijadikan mas khawen/hantaran nt ni, antar 12 keping dinar emas dah bnyak gle ni..huhu..xleh2, nanti senyum melebar je Cik Etrie Yanthie ni,


2 snapshot dinar pertamaku utk tatapan semua, hehe, aq x pandai sagt ilmu emas ni, x study lagi cmne dari sudut investment, tapi aq yakin dengan emas, dlm paper aritu pon ade kuar harge emas akan naek melambung2..1 dinar ni pon aq ase dah 680 x silap..so, melaburla ngan emas jugak ek kawang2 ku..

Thursday, April 7, 2011

F1 2011


Yeargh...free ticket for F1


Blehla usha Lotus-Renault thun ni

Wednesday, April 6, 2011

Recipe for disaster..

i seriously have nothing to write lately..

At a certain point of your life, when you no longer looking for a weird fancy hairstyle, or your unspoken brotherhood and when you realized that you are old enough to play with trolley at the top of JJ mall, then let me tell you bro!..you're ready for a marriage!!..hihi

Orait, let us all stroll on my own crafted list for a marriage,



The first one in the row, please!, for the love of God, make sure your mate is a pure man, or girl!, you seriously dont want to get suprise later,

ok, cross that out, 2nd on the list, shower your daily life with continuous love and smile, altogether!, it is indeed the utmost important recipe for long life..heh! but seriously, how often could you see an honest man, living his life with none other but a continuous smile in his face, dont patronized him, he might be suffering from smiling disease but hell yeah! doesnt that count?

Third, buy yourself things you desire the most before you even get married, It is a key for a happy, long-lasting, day-dreaming marriage, hehe! If you wanna do bungee jumping from top of KLCC tower pon, yes! please do so, or else you might ended up not doing it until reaching your death bed or i might doing it, with someone getting hurt, No choice hombre!


the fourth unneeded lesson that i might teach u is: please repeatedly tell urself that u need this!, that u are a man with no destiny without a wife guiding you, then u shall henceforth living ur pity life in a long satisfying marriage..hehe


That's all folks





Thursday, March 31, 2011

sandiwara

hmm...bersandiwara dengan pengalaman, cume tambah nanah pade lukanya.. henti2kanlah..

Wednesday, March 2, 2011

Proton Adventure Hunt 2011


Minggu lepas sempat join adventure hunt anjuran Proton..
lebey kurang mcm treasure hunt la jugak, cumenye naik bas, x nek kete sendiri..3 bas sumenye, adela dlm 120 peserta..2 persons per group which means that 60 groups in total..kalo ikut perkiraan congak aq yang x bape nak betol ni..

2 hari sebelum game ni, dieorng dah bg soklan harta karun di mane kite kene crack soklan tu, dan beli jawapan harta karun tu, 4 soklan sumenye, soklan first lak yang kantoi..siyes la soklan memang standard makan kaki jugkla, otak kene ultra super, pengetahuan am kene saujana mate memandng ni baru bleh tackle soklan2 cmnih..=)

game ni actually conducted dekat genting highland, baya 90 inggit sorng, dapat baju, ticket all park, ngan makan, okla kut memandngkan aq sendiri x penah nek genting, walopon ari2 lalu dulu..haha

So, start berjalan tu, dapat soklan dlm bas, soklan peribahasa, susun perkataan dan cari tempat,peribahasa susah, ade yang aq x penah denga pon..susun perktaan bleh lagila...yang cari tempat ni la yang nak kene maki pon ade ni, dlm bnyak2 soklan ni, ade 2, 3 je la termampu nak crack, iq lemah lagi nih..hehe, 4 jam setngah gakla mase yang dieorng bg nak cari sume jawapan2 soklan, haselnye mendukacitakan limpa kami2 ynng kehulur kehilir ni,

Ade jugak game yang suh peserta men game dlm ni..so aq nek space shot, yang nek tinggi2 pastu turun laju2..adeh, angin masuk usus asenye, perut sakit kut..gayat blehla sket2 except awek seblah aq dah nangis2 da..sian budak tu,

habih je game dlm pukul 2..x sangke merase gak nek pentas, dapat no 13 jadila..daptla adiah sket...pastu kiterong abiskan mase men2 kat atas tu, nekla bende2 yang x sempat tadi..cume ari sabtu, orng ramai..mls la nak beratur panjang2 nih..hehe.


Ngan Pn Mazni and Pn Yatt

Ngah denga jawapan


Team PPD + VPA + ED


Wednesday, February 23, 2011

my fiery red


Yearghh, iphone x mmpu beli

BB lagila x minat

HTC ni pon kire chare gakla

second htc in possession..muhaha

got the exact same colour..fiery red

Saturday, February 19, 2011

Trip























kenape saya xnak nek moto

bukan saye xnak nek moto..
tapi arini tgk orng meninggal lagi mase nak balik umah
hmm
aritu depan proton
ni depan simpang umah
aritu kat simpang belakang..
dah bnyak kli da asenye
jalan sini mmng sesak
kete melambak2
xpela minyak bnyak sket
kalo bergesel xla cepat tumbangnye..
ujan pon x basah..huh..

Saturday, February 12, 2011

Sweden Trip 2

alhamdulillah, tonight shall be the last night for me in Arjeplog, Sweden..we already completing our tasks here, some of us will stay for some other work, some shall stay for holidays, so i'm pretty much going back alone to Malaysia.

when i first came here, this is indeed the land of snow,that was i thought, we are so far to the north, only one hour journey from the artic circle and the highest/warmest temp was still minus something, definitely not a place for any Malaysian indeed.

It is my first time for me to experience actual snow flowing down over the head, it was beautiful, small particle with geometric shape, feels like someone had already cut them properly before letting them down to earth, SubhanaAllah, all praises goes to Allah, creator for every living things.

Yesterday, I got a chance to went up the Galtis Mountain, It was not that steep, but it is definitely stunning, you can actually saw almost the entire arjeplog from here and also the test tracks that we have around this area, the temp was only -1o but the wind was strong, It was hard to open your eyes, and it was really2 cold up there. A worthy experience..

And today we went to Artic Circle, along the way, all you could see is the astonishing lake view panorama, all white and frozen, =)..somehow, it was sunset and it was a great view, we stop by to snap few pics, Artic Circle was pretty much nothing, the population is low, act the entire arjeplog was only consists of 3k residents, and it is only popular during winter,

and tomorrow, i'm gonna leave Sweden and stayed in Amsterdam for a night.

Goodbye Sweden..HELLO Netherlands!..=)

Monday, February 7, 2011

Besiar-siar di jalanan

frst day di stockholm..

skng pukul 9.19 waktu cni, waktu mas lebey kuang kol 4.20am, alhamdulillah 2 flight pagi tadi aq selamat tiba ke destinasinye..=), lebey kuang pukul 6.30 tadi smpai ke amstrdam..so, since we do few hours to kill before next flight, berjalan2 la kat dlm schiphol airport tu..x sempat la nak tgk view amsterdam ni kat lua..hehe, ade tempat jual perfume yang agak murah gakla aq ase..sempena valentine promotion agaknye, sebla aq bukn peminat perfume2 mahal ni..haha

then, lebey kurng pkul 12 lebey cmtu, merayau2 la kiteorng mencari hotel yang dah dtempah kat bandar stockholm ni, cuace 2 degree C kut, xpe sebb windy kadng mencabar gakla, cmnela nak menempuh perjalanan ke tmpat -20 esok ni..haha..

Pas check in, masing2 da lapar, so kiterong ingat nak pg mengurup wang dulu seblum cr tmpat makn, jalan punye x hingat, tapi amik peluang sight seeing gakla jugak, brla dpt menggurup, pastu nak cr tmpat mkn pon payah..last2 mkn kat Mai Thai..blehla, yg pnting sume seafood, xde meat k..konpem2 la xde sape nak jadi tukang sembelih..

Then, kiteorng pecah2..ade yang dah balik hotel, but still kiteorng ber3 challo g cr hardrock cafe, dieorng nak cr baju, once again aq yang bukan collector ni tgk jela, hrge bleh tahan..tp okla, bukn selalu dtng cni, haha..yng kelakarnye, punyela tadi cr maknan halal sume, otw ke hardrock tu blehla jumpe restaurang Malaysia..haha, agk menraik la, ko blehla jumpe nasi gorng..sate sume kat cni, ahha, kalo tau tadi bekla mkn cni je,

hmm,next time aq haplod gamba, xley nak transfr la plak..huh

Friday, January 28, 2011

Sweden trip

Bismillah..

alhamdulillah, sampai jugak hujung minggu..hehe..=), btul kate cik yan ek, kalo dah keje ni mmng menanti ke weekend jela, nak melepak tido pueh2..hehe,
tapi dah 3 minggu ni keje bnyak gakla, so wikend pon kene la duk manghadap bende2 tu sume, xpe, last week, insyaAllah bleh siap dah x lame lagi..

pas nek cuti raye cine ni insyaAllah aq akan ke Sweden utk Low Mue sign-off testing2 kat sane, so mingu depan ni nak kene settle sume keje2 sebelum berangkat, x lame pon, 6-13..seminggu la lebey kuang, cume 4 ari je dh duk merempat dlm flight, lebey kuang 17 jam gakla nek kapal terbang nih, dari Kl terus ke amsterdam pon 13 jam, transit pegi ke stockholm, from there ke aridvsjour and then ke arjeplog plak..tempat testing2 ni mmng jauh gakla, name pon winter testkan..mmng cr tmpat sejuk exstrem tahap lampau la..hehe..lagi 100km lebey kuang dr situ lehla sampai artic falls...huh,barang2 sume xde lagi..petng tadi sempatla tarik long john sebutir kat universal traveller,

skng suhu kat sweden dah leh cecah -20, mmng sejuk bagak..xtaula cmne kat sane nt, trus trang aq kalo sejuk aircond pon kdng2 bleh demam la jugak..ni mau main minus2 ni x mampu la plak asenye..hehe,

Semoga perjalanan ni dipermudahkn..insyaAllah...

Monday, January 24, 2011

=)

PERDANA REPLACEMENT


Arghhh Kool gilerrr!!!

=)

Saturday, January 22, 2011

graduation day


never got a chance to blog on my graduation day before, so here they are, few pics from my historical day after 5 years of hardship, alhamdulillah, our journey had came to an end..at least for now..=) seeing them now, all great and successful,makes me wonder, times does walked past us, before we even realized, we're leaving utp, and with that, leaving behind all great memories that we had together for the past few years.


mase ngah beratur nak masuk dewan

Ngah amil skrol nagn Dato Shamsul Azhar

lepas amik skrol

Monday, January 17, 2011

6 months..!

x lame lagi, awal bulan 2 ni dah dekat 6 bulan aq mencari nafkah di proton holdings sdn bhd, dan jugak next month ni akan dikonfemkanla jawatnnye kalo xde pape masalah, insyaAllah ok je asenye, x pernah lagi la plak ade orng x knfem selama ni, hehe,

proton to me is definitely a good place to start your career, well, of course there were thousands of other companies which can offers u that, not going to deny that..=) but since my opportunity is here, so i'm saying things from my own perspectives.
proton is a GLC company, we all fully aware that it does carry out not just the car itself in the form of body, chassis, subframe, IP, whatsoever but seriously, it does carry out malaysian brand as one of the car manufacturer/maker in the world,

we all should be proud with Proton


we were the eleventh countries which actually produce its own national car and still, we were able to sustain the company growth, product development, research and at the same time fighting in a niche and stiff market, competing with the world giants as well as product from developing country, Proton has grew up, from a small developing company to one of the largest, but still, we are young..too young compared to those which had been dominating this industries for the past 100 years. They had build vehicles for mass production while we were still fighting for our independent, they build and mastered their own engines while we still sketching our first model,

they were definitely ahead and always will be, but does it mean we cant beat them? with a good and proper business strategies, technical capabilities, forward thinking, we can beat them upfront. just like Tun said before, fighting in internal combustion engine is like fighting with nails while they were using M16 or Ak47 or even magnum, thus, we shall deviates, looking into eco solution, EV car, hybrid. This is future malaysia and we shall take this advantage in term of timing to develop a future engines for Proton, Eco style!

developing a car is not that easy, and it is very costly, there were thousand child parts which have certain development on its own and it is also not cheap as well, to design a bolt, simple eh? but its length, the thread, cap, sizes, it all comes with different specs for each main parts, the torque must be correct or it will jeopardize your chassis, the excessive stress that being implemented will cause you millions in the future, believe me, its all comes down to money after all, but still, Proton wants to give the customer the best that we can, at the most affordable prices for most malaysians.

We all pray for a better tomorrow insyaAllah





Thursday, January 13, 2011

yosh!

Seminggu ni penat tol ase, pegi keje kne awal, kalo lambt sket mau jem berjela2 depan umah ni, mmng smpai2 tu lagu proton dah siap nyanyi2 dahla..hehe, plak tu skang ni morning market tiap2 pagi kat ofis, so mmng kne awal, kalo x kntoi la ngn bos2..hehe, standard la jd macai cmtula kan..lenla bos MLM.ahaks..

Skang ni blehla ckp nak masuk fasa2 terakhir build up utk SAGA FL Phase 2..dari 55 biji kete skng ni dah handover almost 25 biji di prototype shop, line trial pon dah commence arini sebiji..insyaAllah ok je asenye..biasela development ni bnyk lgi salah silapnye, cume kat cni countermeasure kene strong, so ape yang salah sebelum ni xla berulang lagi di mase akan datang,

InsyaAllah pasni kete2 dah start shipment ke test center masing2, 2 biji dah berlepas ke Sweden utk cold test, sebiji dah ke Punch, belgium, my colleague pon dah nk berlepas ke Sweden minggu depan to make sure perjalanan dev ni lancar, ok..insyaAllah turn aq plak bebile mase nt...hehe, denga cite suhu dah cecah -20 skang ni, mau demam beb, aq suhu aircond min 16 pon dah leh demam..haha

ok, skang nak haplod lukisan2 yang bukan jua baru tapi lame dulu, namenye la nak wat muzium kesenian diri sendiri, x sempat btol la nak melukis 2,3 minggu ni..huhu

Aq mmng suke kude, Rasulullah S.A.W pon mengajar kite supaya belajar menunggang kuda, berenang dan memanah

Ni ulat bulu di attack burung

Siput Babi berwarna warni..

Ok, That's all for now, jgn curious, tema lukisan kali ni mmng binatang je sume..hehe

Monday, January 10, 2011

cerita.cerita

Ada Satu cerita,
bukan ceritera cinta
bukan jua cerita penglipur lara
cume kisah biasa
cerita manusia
dan pengabdiaannya pada Yang Esa.

biasa-biasa pada yang terbiasa
luar biasa pada yang memahaminya

Sunday, January 9, 2011

ESQ Basic training 2011

alhamdulillah, hari ni merupakan hari last training ESQ Basic di SACC mall, Shah Alam,
selepas 3 hari suntuk, start kol 7.30, kol 7 dah kne start engin kete pagi2 di kala manusiawi maseh tido wikend2 ni, akhirnya berjaya jugak abiskan sume modul dlm ESQ basic Training nih. syukur..

permulaan yang baik untuk 2011, walaupon dulu ade isu pasal ESQ ni, cume bg aq mane yang baik kite bleh ambik dan pade aq jugak, overall program ni baik, mmbawa kita mengenali dengan lebih mendalm tentang makne kejadian kita di muka bumi Allah ni, bukti2 kekuasaan Allah yang mane kite selaku umat Islam ramai yang penah bace, tau tapi x mengambil iktibar atas kisah2 tu sume,
Alhamdulillah, semoge ape yang dititipkan dlm hati ni akan insyaAllah kekal smpai bile2..

perginya aq ke ESQ ni pon atas tiket bos yng x dpt hadir, so mostly yng hadir ni level orng tue2 jugakla, pling mude pas aq dah 35 thun, jauh jugakla, tp xpe, layankan je, teringin jugak nak tau ape sebenanye program ni dulu tapi mase kt utp x mmpu la plk, kat cni pon company sponsor, dptla pegi, siap dpt kad alumni ngan sijil lagi kot..haha

Alhamdulillah, doa aq ape yang dah aq pelajari kat ESQ ni dpt mengubah diri mnjadi lebey baik untuk tahun 2011 ni dan jugak tahun2 yang akan dtng..insyaAllah, nak cite lebey2 x pandai lak nak olah, senng cite kene join la baru tau ok ke x..=)

Saturday, January 8, 2011

HoLiday 2

Last week sempat la berjalan2 ke taman tasik perdana, dekat jugak dengan dataran merdeka sebenarnya, cuma x berkesempatan nak jenjalaan lagi, walaupon bleh la nak ckp duk tengah2 bandar taman ni, tapi bile masuk je area ni peh cm dah kat pinggiran desa dah asenya, landskap mmng hijau, dengan pokok2 yang merimbun kiri kanan, so overall taman tu dah mcm tepi hutan, redup je ase, sesuai la nak jog ke bawak anak ke jalan petng2..

Basically, taman tasik perdana is an overall name to this place,it does consists of few other parks, both free and paid. Since it does listed in the tourist guide list for Kl area, thus, the fees is slightly higher here, a can of drinks will cost u 4 bucks instead of 1.80, cis!.All i can see here are:there were so many cabs in this area, bunch of foreigners and not so many local tourists, i guess they preferred to hanging around in Times square i believe..=).

cik yan kat tengah2 taman..=)
Obses tgk pokok

Salah satu drpd taman yang ade ialah Taman burung, yang mane antare yang terbesar kat asia, aq ckp cmni sebb x sure terbesar kat asia tenggra ke, asia tengah ke ape, dah lupe la plak, tapi bleh tahan la gak taman ni, fee die 20 ringgit adult, mahal kan, so aq ngan cik tieya xla masuk,cm x berbaloi je baya 40 masuk tgk burung2, kiteorng pegi beli air tin ngn air mineral je, hehe

Pokok besar gile

Second, u can find herbs park here, which not really exciting but full of information, and the scenery was superb, i love the surrounding..=), Since u have to walk extra miles if u wnt to spend a day here, we decided not to go to other places, we stop in a nice wooden tijari, spending hours watching people, family went strolling here. nice moments.
Tijari cmnih, kalo letak kat umah nice nih

Herbs park
Small pond

So, for those yang suke2 tempat cmni blehla kalau nak jalan2 hujung minggu, ade banyak lagi taman len cm taman orkid, taman binatang, dinasor pon ade gak..hehe, all located in one place, so xyah susa2 nak drve jauh2..hehe

Tuesday, January 4, 2011

It all begins with love

Squidoo.com

love starts when you find out that you are having a baby, Every aching kick in mother's womb and every painful lesson a father teaches his child- are moments we look back on with joy, humour and most of all- LOVE



~ Prudential~

Saturday, January 1, 2011

Holiday


adeh..malam ni rase nak demam2 sket..terbersin dari tadi..=(

Baru petng tadi hantar family balik ke temerloh, trend zaman skang, mak ayah yang dtng tgk anak..hehe, tambah lak cuti lame2 sket ni, jenjalan la dulu mane ade, KL ni bnyak sket tempat nak jalan ye x..

erm..so we all went to Sunway lagoon..dengan family ayah chik, dan jugak cousin2 yang ade di sekitar jajahan selangor , kl ni..=)..


1st time kut masuk sini

kazen, abah ngan ayah chik


sunway piramid

Anyway, okla jugak tempat ni, kalo x sebb harge yang mhl bebno mau slalu gak aq pi..ni x dpt la beb, tapi sayang, sebb ase badn cm x bape nak sehat so mmng x bape nak men la, in fact aq x try lansung sume yang ade dlm tu, duk berendam jela sket2..hehe